Редактор: e-mail: Кадър и видео Nadege_RTFranseХора излязоха на протест в Париж срещу

...
Редактор: e-mail: Кадър и видео Nadege_RTFranseХора излязоха на протест в Париж срещу
Коментари Харесай

Протести в Париж срещу закон за защита на полицаите

Редактор: 

e-mail: 

Кадър и видео Nadege_RTFranse

Хора излязоха на митинг в Париж против спорен законопроект, целящ отбраната на самоличността на полицейските чиновници. Недоволните се събраха пред постройката на френския Сенат, в която се чака държавното управление да удостовери поддръжката си за закона.

Хората носеха запалени ракети и плакати с надпис „ Моят фотоапарат против палката ви “. Те издигнаха антиполицейски лозунги и желаеха оставката на вътрешния министър Джералд Дарманин.

Законът за световната сигурност, импортиран от ръководещата партия на президента Еманюел Макрон предходната година, ще забрани проявлението на лицата на дежурните служители на реда „  с цел увреждане на тяхната физическа или психическа целокупност “, написа rt.com. 

Правителството упорства, че мярката е нужна за отбрана на полицията против извършители.

Законопроектът, който също по този начин ще даде повече пълномощия на полицията да употребява видеонаблюдение и фрагменти с дронове, беше признат от долната камара на Народното събрание на страната през ноември и влезе във френския сенат през днешния ден, където ще бъде разискван и гласуван. 

Законопроектът провокира няколко огромни протестни шествия в Париж, някои от които се трансфораха в конфликти с полицията.

Джералд Дарманин повтори, че задачата му е да отбрани чиновниците по време на полицейски интервенции. „ Полицейският чиновник в никакъв случай не е зложелател “, каза министърът, добавяйки, че законодателството ще засили „ доверието, което нацията има в своите полицейски сили “.

Превод „ Петел “

Intervention des forces de l`ordre près du Sénat. Les manifestants ont eu pour ambition d`improviser une nouvelle manifestation dans les rues de Paris. C`est raté, ils peuvent quitter les lieux mais chacun son tour pour éviter les regroupements.
— Nadège Abderrazak (@Nadege_RTFrance)
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР